熊取の美そばの名店/そば処 よしの

あけましておめでとうございますー!
2022年も楽しんで行こーー♡
二人ともよろしくお願いしますー♡
Happy New Year!
Let's have fun in 2022!
I'm looking forward to working with you both!

年越しする前に書けばよかった、熊取のそばの名店

I should have written this before the new year.

そば処  よしの

Soba Restaurant Yoshino
私のそばの概念を変えてくれた、真っ白のお蕎麦。
しかも、あつもり。
あったかいおそばは、出汁の中に入っているのしか食べたことなくて、つゆに卵とネギとわさびを入れてつけて食べるの。
Pure white soba noodles that changed my concept of soba.
It was also called "atsumori-soba.
I had only ever eaten warm soba in dashi broth, and I would dip it in dipping sauce with egg, green onion and wasabi.
ちょっと食べちゃってるけど、オススメのメニューは「天あつ」と言われる、天ぷらとあつもりのセット。
私はこれにおにぎりをひとつ付けます。
I've already eaten a little bit, but the recommended menu item is called "Ten Atsu", a set of tempura and soba.
I add a rice ball to this.
店内は優しい光の入る、年季の入った内装。
お昼は並んでることもあるよ。
予約はできないと思うので、少し時間をずらすと良いかも。
The restaurant has an aged interior with gentle light.
There is sometimes a line at lunch.
I don't think you can make reservations, so you might want to move your visit around a bit.
流行っているそば屋のいいところは、本物のそば湯が飲めるところ。
この日は行った時間が早かったから、まだとろとろまでいかんけど。
13時くらいに行ったら、白濁としたとろとろのそば湯が飲める。
One of the nice things about the trendy soba restaurants is that you can drink real soba water.
It was early that day, so the water was still very clear.
If you go around 1:00 p.m., you can drink the real, cloudy soba-yu.

まじで1回行って見てほしい。めちゃくちゃおいしいから。
Seriously, you should go and see it once. It's so delicious.

Spotlight

「女おひとりさまを楽しめるお店や場所」をコンセプトに、 南大阪で住む女4人が、交換日記形式で自分のオススメのお店を教えあっています。 どうぞ覗き見してってください♡ この自由気ままな悪ふざけが、 いつか誰かのスポットライトになることを祈って。 <更新>ブログ/火・金21時、Instagram/木

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